هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

وزارت بهداشت: نمی‌توان بیش از این ظرفیت رشته پزشکی را افزایش داد | برخی دانشگاه‌ها پارکینگ را کلاس درس کرده‌اند!

  • کد خبر: ۲۱۰۵۰۷
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۸
وزارت بهداشت: نمی‌توان بیش از این ظرفیت رشته پزشکی را افزایش داد | برخی دانشگاه‌ها پارکینگ را کلاس درس کرده‌اند!
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ما توان افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی را نداریم زیرا زیرساخت‌های آن هنوز مهیا نشده است به طوری که برخی دانشگاه‌ها پارکینگ را تبدیل به کلاس درس کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز ابوالفضل باقری‌فرد امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت اظهار کرد: ما توان افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی را نداریم، زیرا زیرساخت‌های آن هنوز مهیا نشده است؛ در برخی دانشگاه‌ها پارکینگ را تبدیل به کلاس درس کرده‌اند!

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته به ازای هر ۱۰۰ دانشجوی پزشکی باید ۲۴ استاد وجود داشته باشد. ما ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی و ۲۲ هزار عضو هیئت علمی داریم بنابراین در زمینه تعداد اساتید نیز با کمبود‌های نسبی مواجهیم. در عین حال مجوزی برای جذب اساتید به ما داده نشده است و سازمان امور استخدامی باید مجوز آن‌ها را صادر کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین به ازای هر دانشجوی پزشکی باید ۵.۶ تخت آموزشی وجود داشته باشد. در وزارت بهداشت ۱۶۰ هزار تخت آموزشی وجود دارد، اما ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی داریم که کمتر از ۱.۵ تخت به هر دانشجو می‌رسد و این موضوع به کیفیت آموزش ضربه می‌زند.

افزایش جذب ۴۸۰۰ نفری دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی

وی با بیان این که کمیت و کیفیت آموزش پزشکی باید همراه با یکدیگر ارتقا پیدا کند، گفت: علی‌رغم اینکه قرار بود زیرساخت‌های لازم در حوزه آموزش به وزارت بهداشت داده شود این امکانات فراهم نشد؛ براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بود که تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۰۰۰ نفر مازاد بر ظرفیت قبلی دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی پذیرش کنیم، اما ما ۴۸۰۰ دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی در سال جاری پذیرش کردیم، اما متأسفانه اعتبارات لازم به وزارت بهداشت داده نشده و با این روال، قادر نیستیم ظرفیت پزشکی را افزایش دهیم؛ در این راستا مکاتباتی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مراجع ذی‌صلاح انجام داده‌ایم.

خالی ماندن ۸۰۰ صندلی دستیاری پزشکی

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اظهاراتی درباره خالی ماندن ۸۰۰ صندلی دستیاری بیان کرد: در سال‌های قبل، ظرفیت آزمون دستیاری ۳۶۰۰ نفر بوده است که از آن تعداد حدود ۶۰۰ صندلی خالی می‌ماند؛ الان ظرفیت دستیاری به ۴۶۰۰ نفر رسیده است که از این تعداد حدود ۸۰۰ صندلی خالی می‌ماند. همچنین ظرفیت تمام رشته‌های لوکس و پردرآمد پر می‌شود و ما در حال تلاش هستیم که صندلی سایر رشته‌ها نیز خالی نماند؛ یک بخش از آن از طریق افزایش ظرفیت آموزشی و بخش دیگر از راه اصلاح نظام پرداخت حاصل می‌شود.

هزینه‌های اولیه تربیت دانشجوی پزشکی یک میلیارد تومان!

وی بیان کرد: هزینه اولیه هر دانشجو پزشکی برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی حدود یک میلیارد تومان است برای این میزان افزایش ظرفیت پزشکی، وزارت بهداشت باید حداقل ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد دریافت کند.

تعارض منافع را قبول نداریم

باقری‌فرد در پاسخ به اظهاراتی مبنی بر این که انحصارطلبی و تعارض منافع مانع افزایش ظرفیت پزشکی شده است، تصریح کرد: اگر انحصارطلبی وجود داشت تعداد دانشکده‌های پزشکی و مقاطع تحصیلی به این صورت رشد نمی‌کرد و مطرح شدن مسائلی نظیر تعارض منافع را قبول نداریم.

وی همچنین ضمن تبریک آغاز دهه فجر، به پیشرفت‌های علمی ایران در حوزه آموزش پزشکی اشاره و عنوان کرد: در سال‌های پیش از انقلاب، کمیسیونی تشکیل می‌شد که برای بیماران صعب‌العلاج صف تشکیل و مجوز و ارز دولتی داده می‌شد تا برای درمان به سایر کشور‌ها بروند؛ امروزه دیگر نیازی به خروج بیماران از کشور برای تشخیص و درمان بیماری‌ها نداریم. قبل از انقلاب کمتر از تعداد انگشتان یک دست دانشگاه علوم پزشکی داشتیم، اما امروزه بیش از ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی داریم.

وی افزود: بیش از پیروزی انقلاب، پزشکان پاکستانی، فیلیپینی و اندونزیایی در بیمارستان‌های کشور کار می‌کردند، اما امروزه آموزش پزشکی به حدی رسیده که از ۵۰ کشور جهان بیش از ۸۰۰۰ دانشجوی رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران تحصیل می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->